Home N-13 News Forums Help Search
RegisterForgot password?
How to add image to post necklacesdiscou
Known bugs - 4.0.3 necklacesdiscou

Latest N-13 News 4.0.3

What is N-13 News?
Where can I get help?
Known bugs

Forums Help & Support CKeditor/Safari bug
Dondemaio
Posted on 21 Jan 2011, 14:24:19

Access: Member
Total Posts: 13
Joined: 2010-11-15

The Ckeditor tool bar goes about 900 pixels across the page in Safari.

Anyone find a fix for this issue??

Don
#3144
Last edited by Dondemaio at 2011-01-21 14:24:37 Reason:
Chris
Posted on 24 Jan 2011, 20:35:29

Access: Admin
Total Posts: 1395
Joined: 2006-05-19

One way to fix this would be to manually specify where you want the toolbar to break into a new line, if you edit news/js/ckeditor/config.js, you'll see the code that is used for the toolbars, something like this

Code:
        CKEDITOR.instances['story'].config.toolbar = [
        ['Font','FontSize','Bold','Italic','Underline','-','JustifyLeft','JustifyCenter','JustifyRight','JustifyBlock','-','NumberedList','BulletedList'],
        ['TextColor','customimage','customsmiley','Link','customfiles','Table','-','Outdent','Indent','-','Source']
        ];


If you insert

Code:
,'/'


Wherever you want it to break to a new line then it should fix it. For example to break into a new line after the "Underline" button using the above code you would change it to this

Code:
        CKEDITOR.instances['story'].config.toolbar = [
        ['Font','FontSize','Bold','Italic','Underline','/','-','JustifyLeft','JustifyCenter','JustifyRight','JustifyBlock','-','NumberedList','BulletedList'],
        ['TextColor','customimage','customsmiley','Link','customfiles','Table','-','Outdent','Indent','-','Source']
        ];



Whatever you change you'll need to make the same changes for the other editors in that file "Article", "Summary" & "Message".
#3150
Dondemaio
Posted on 24 Jan 2011, 21:28:28

Access: Member
Total Posts: 13
Joined: 2010-11-15

Thanks, Chris. I may be missing something, though. Below are two images of the "Add news" page from both the Camino and Safari browsers on the Mac. Notice that the Camino icon bar is much shorter than the other. Is there an option to make it shorter?


First, Camino:
[img]http://uusarasota.com/n13/images/camino.gif[/img]
Then Safari:

[img]http://uusarasota.com/n13/images/safari.gif[[/img]
Don
#3152
Chris
Posted on 24 Jan 2011, 21:52:15

Access: Admin
Total Posts: 1395
Joined: 2006-05-19

In the first screenshot, the toolbar only has the buttons that I selected when you download the normal version of the script, the second screenshot shows all the buttons added that appear when you download the "n13news4.0.1_fullwysiwyg.zip" version.

2 things you can do, download the normal version of the script here and copy the js/ckeditor/config.js from it and replace your own copy. Or manually edit your own js/ckeditor/config.js file.
#3153
Dondemaio
Posted on 24 Jan 2011, 22:16:43

Access: Member
Total Posts: 13
Joined: 2010-11-15

Quote:
In the first screenshot, the toolbar only has the buttons that I selected when you download the normal version of the script, the second screenshot shows all the buttons added that appear when you download the "n13news4.0.1_fullwysiwyg.zip" version.

2 things you can do, download the normal version of the script here and copy the js/ckeditor/config.js from it and replace your own copy. Or manually edit your own js/ckeditor/config.js file.

Beautiful. Thanks so much, Chris.
#3154
Network-13.com © 2013